languages
EL

 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ PAPERPACK ΑΒΕΕ

 

Κ4-01-062

Κηφισιά 23/12/2020

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ PAPERPACK ΑΒΕΕ

 

Η Paperpack Α.Β.Ε.Ε. (η «Εταιρία») ανακοινώνει ότι έλαβε την παρακάτω πληροφόρηση από τον βασικό μέτοχό της και Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη:

Ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης (ενεργώντας επίσης και για λογαριασμό των μελών της οικογένειάς του, Βεατρίκης και Τζουλιάννας Τσουκαρίδη) συμφώνησε να πωλήσουν τη συμμετοχή τους στην Εταιρία, στην Orlando-Equity Holding Limited (ο “Επενδυτής”), σε τιμή €6,66 ανά μετοχή. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, και τελεί υπό την αίρεση ικανοποίησης ορισμένων προϋποθέσεων. Ο Επενδυτής σκοπεύει να διατηρήσει τον κ. Ιωάννη Τσουκαριδη ως Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ., τα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας.

Δεκαπέντε ακόμα μέτοχοι της Εταιρίας έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πωλήσουν τις μετοχές τους στον Επενδυτή, μαζί με την οικογένεια του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, στην ίδια τιμή. Επομένως, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Επενδυτής θα έχει αποκτήσει το 90,02% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας και, ως εκ τούτου, θα υποχρεούται στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, ο Επενδυτής σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze-out) και να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της Εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Orlando-Equity Holding Limited είναι 100% θυγατρική της China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II SCS SICAV-SIF, η οποία έχει αναλάβει δεσμεύσεις επένδυσης 800 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Κεντρική και την Νότια Ευρώπη. Διαχειριστής του fund είναι η China-CEE Management S.à r.l. και επενδυτικός σύμβουλος του fund είναι η CEE Equity Partners Limited.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να μεταφέρω το μέλλον της PAPERPACK στην εταιρία ORLANDO EQUITY HOLDING LTD. Η δέσμευση των επενδυτών για καινοτομία & νέες επενδύσεις, συνάδει απόλυτα με το όραμα μου για την εταιρία και θα ενισχύσει περαιτέρω τις προοπτικές της PAPERPACK, προς όφελος των εργαζομένων, πελατών και προμηθευτών. Παράλληλα, η διατήρηση της επιτυχημένης ομάδας του Management, διασφαλίζει την επόμενη ημέρα και την ομαλή μετάβαση».

«Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Paperpack και πιστεύουμε ότι η τρέχουσα ομάδα Management, μαζί με την σύνεση και υποστήριξη του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, θα στέψει με επιτυχία αυτήν την πρώτη επένδυση του fund στην Ελλάδα», σχολίασε ο Dario Cipriani, Διευθυντής Επενδύσεων της CEE Equity Partners Limited.

Η MP Corporate Finance και η PotamitisVekris δικηγορική εταιρία ενήργησαν ως σύμβουλοι του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη και η εταιρία δικηγόρων «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ» ως σύμβουλοι της Orlando-Equity Holding Limited για τη συναλλαγή.

Κατεβάστε εδώ το pdf